Aarhus Universitets segl

Løgstrup og førertanken (Fønix)

I efteråret 2020 udspandt der sig i Kristeligt Dagblads spalter en større diskussion om K.E. Løgstrups forhold til førertanken, demokratiet og nazismen. Du kan læse kort om debatten i Bjørn Rabjergs kronik her. Resultatet blev en nyudgivelse på forlaget Fønix redigeret af Bjørn Rabjerg, Sasja E.M. Stopa og Hans Hauge. Læs mere om bogen her, eller følg linket nedenfor. 

Bogen er bl.a. anmeldt af Thomas Reinholdt Rasmussen i Kristeligt Dagblad (kun tilgængelig for abonnenter) og af Allan Poulsen i Religionslærerforeningens Blad (nr. 2, 2021, s. 80-81). Her kan du læse et uddrag af sidstnævnte anmeldelse: 

Forfatterne er både ældre Løgstrup-elever som Ole Jensen og Svend Andersen, som har kendt Løgstrup godt personligt, og yngre forskere med et indgående kendskab til hans forfatterskab og/eller hans tid. Man kunne frygte, at der ville være tale om et lidt ynkeligt forsøg fra disciplenes side på at komme mesteren til undsætning, men det er der overhovedet ikke tale om. De tolv artikler (plus et brev fra Rosemarie Løgstrup skrevet i 1990) belyser sagen sagligt fra snart sagt alle sider og giver en masse viden om Løgstrup, Heidegger og forholdene i 30’erne.

Anmelderen konkluderer afslutningsvis: 

Efter min opfattelse påviser bogen entydigt, at Esther Oluffa Pedersens læsning af Løgstrup er forkert.


Førerskab og Folkestyre

Redigeret af Bjørn Rabjerg, Sasja E.M. Stopa og Hans Hauge

Læseprøve

Læs forordet til Førerskab og folkestyre